Uzun yıllardır Fenerbahçe'nin Kadıköy'de stadda izleyen biriyim. Bu sezonda  Fenerbahçe'yi canlı izleme fırsatını Fenerbahçe Kayserispor maçı ile buldum. Maç öncesi taraftarın beklentisi oldukça yüksek, takıma inancı tam ve stadın doluluk oranı yüksekti. Her yaşta bir kadın bir erkek bir çocuk gelmişti ve gördüğüm manzara, coşkulu, beklentisi yüksek ve takıma güvenen bir taraftardı. 

Maça gelirsek Fenerbahçe maçı oldukça istekli başladı. Futbolcular kazanma arzusu içerisinde oldu. İlk 10 dakika gerçekten Fenerbahçe kendine yakışan topu oynadı. Bunun da sonucunu son haftalarda oldukça eleştirilen Hasan Ali Kaldırım'ın 12. dakikada ortasını Ayew'in kafa golüyle takımı 1-0 öne geçirmesi ile aldı.

Fenerbahçe golü bulduktan sonra tempoyu düşürdü. İlk yarıda Slimani ve Umut Bulut iki takımda da karşılıklı kaleciyle karşı karşıya Oldukça rahat bir durumda topu ağlarla buluşturamadılar. İlk yarı düşük Tempo ile geçti.

İkinci yarı yine düşük Tempo ile başladı. Ancak uzaktan açılan bir frikite kaleci Harun'un biraz hatalı bir duruşu sebebi ile Kayserispor golü buldu. Şans eseri yenen gol sonrası Fenerbahçe yine istekli bir şekilde devam etti. Sonucunda Maç boyunca oldukça Arzulu olan Slimani, Ayew'in taşıdığı topu güzel bir top kontrolü neticesinde topu ağlarla buluşturdu. Gerçekten Slimani bu sezonun yeni transferlerinden biri olarak göze çarpmaktadır. Çünkü topu taşıması, arzulu ve istekli oyunu ile onu diğer futbolculardan  ayıran bir özellik doldu bence.

Golden sonra yine çok kısa bir süre sonra takım, sebebsiz bir şekilde rehavete mi kapıldı yoksa Kazandık mı sandı bilinmez sağdan gelen bir ortada topu kendi ağlarımızda gördük. Bu golün şokunu atlatamadan Hemen ardından ise gerçekten Harun'un kötü olduğu dakikalardan birinde oldukça kötü bir golü yine ağlarımızda gördük. Maçta Kayserispor kırmızı kart görse de sonucu değistiremedik ve maalesef maçı kaybettik.

Bu kadar arzulu ve istekli başlangıç, moralli taraftar ve takım olan desteğin sonucu bu olmamalıydı. Cocu 3. Golden Sonra orta sahayı boşaltarak forvet takviyesi yapması ve hücuma dönme çalışması, etki yapmadı tersine çünkü boş alan orta saha Kayseri, tehlikeli pozisyonlar bulmasına sebep oldu.

Yeni transferleri bakarsak Harun'un o kadar da iyi olmadığını sadece bu maçı konuşursak söyleyebiliriz. Yenilenen iki golde de bence hatalı. Frey çok istekli ve çalışkan göründü ama daha erken konuşmak için. Reyes sırıtmadı ancak parlamadıda. Ayew gol atsa da yine de 90 dakika da çok bir varlık gösteremedi Slimani'yi diğer transferlerden ayrı tutuyorum. Çünkü gerçekten arzulu ve istekli tam aradığınız bir forvet.

Eljif orta sahadaki yoğun gücü daha sırtlayamıyor. Yetenekli bir futbolcu olsa da bence alternatifi bulunmalı.

Valbuena'nın performansını görünce acaba Aykut Kocaman haklı mıydı diye Kendime soruyorum. Şimdi 90 dakika boyunca hiçbir vardık gösterdiğini düşünmüyorum. Mehmet Ekici ise İlk yarıda harika oynadı ve eğer bu performansın genele yayabilse dikine oynayabilen, iyi paslar atabilen bir futbolcu olarak ön plana çıkıp takımı sırtlayacaktır. Hakem Ümit Öztürk te gerçekten kötü bir yönetim sergiledi diye düşünüyorum.

Cocu her maç yeni oyuncuları deniyor ancak bu bize 3 maç üst üste yenilgi gibi ağır bir sonuca maloldu. Takımın aylar önce oturtulması gerekirdi. Çok önemli Lig maçlarını hazırlık maçı mantığında oynuyoruz. Fenerbahçe ne yazık ki organize olamıyor, yetenekli oyuncuları olsa da Adete 3 pas üst üste yapamıyor. Takımın bir an önce toparlanması gerek. Futbolcular Sahaya arzularını yansıtıyor yetenekli oyuncular var  fakat bir ahenk yok. İletişim eksikliği olabilir. Bu sebepten bir an önce takımdaki hatalar ortaya konulup hızlı bir şekilde toparlanma sağlanmalı ve Bu maç unutulup Fenerbahçe'nin Bugünden itibaren kendine yakışanı futbol oynamalıdır. Çünkü taraftarın beklentisi bu takımdan oldukça yüksek. 01.09.2018