X Men'in sadece filmleri değil aslında çizgi filmlerini izleyerek büyümüş biri olarak yeni dönemin pek bilmediği, ancak çizgi film serisinde efsane karakterlerden biri olan X men takımının köklü bir savaşçısı Gambit, benim için en sevdiğim X-Men karakterlerinin başında gelmektedir. Ne yazık ki film serisinde sadece Wolverine'nin birinci filminde yer alan Gambit karakteri, çizgi roman ve X Men çizgi filminde Asi huylu, serseri tavırları ve kırmızı gözleriyle Roque'ye olan aşkıyla isminin favori karakterleri arasındadır. Wolverine filminden üç beş dakika kadar kısa bir süre görünmüştür. Peki senin de Gambit'i kim oynadı derseniz efsane karakter Gambit'i Taylor Kitsch canlandırmıştı.


Gambit'in özelliği yani Mutant gücü, biyokütle enerjiyi kontrol edebilmesidir. Kısacası cisimlere elektrik yükleyip onları birer patlayıcıya dönüştürme etkisi bulunmaktadır. Yani fiziksel temasta bulunduğu nesneyi kinetik enerji ile yükleyip bir patlayıcıya yani bir bombaya dönüştürebilmektedir. Gambit'in En bilinen silahı, yani kullandığı nesne ise sürekli üzerinde taşıdığı ve onunla özdeşleşen bir deste iskambil kağıdıdır. Oldukça güzel kullandığı İskambil kartlarına enerji vererek birer bombaya dönüştürüp düşmanlarına fırlatıp, ekstra gücüyle savaşabilmesi, Gambit'i Diğer X Men karakterlerinden ayıran bir yere sahiptir. Ayrıca sopası bulunur.

Serseri ruhunu yanısıra X Men takımına bağlılığı ve disiplini göz ardı edilmeyecek bir gerçektir. Ayrıca Gambit, sahip olduğu enerji gücüyle ekstra hızlı ve reflekslere sahiptir. Yakın dövüş yeteneğin oldukça fazladır. Kendisi Hırsızlar loncasının eski bir üyesi olup serseri tavırları hırsızlık ve dolandırıcılık yönü de buradan gelmektedir. Fransız asıllı olan Gambit karakterinin gerçek adı Remy LeBeau'dur.

1990 yılında X Men dünyasında dahil olan yani oluşturulan Gambit kimdir derseniz, X men deki bayan karakterler arasında yaşadığı çalkantılı aşk hayatı ile çizgi filmde ön plana çıkmıştır. Özellikle Roque ile aşkı hem eğlenceli hem de dramatiktir. 

Çoğu kişi içinde Aslında efsane olan Gambit karakteri ile ilgili X Men film serisinde Marvel tarafından neden kullanılmadığı üzücü bir konu olmakla birlikte ileriki dönemde Gambit'in filmi çekileceği ilk olarak Fox tarafından 2015 yılında duyurulmuş olsa da proje çeşitli sebeplerle hayata geçirilememiştir. Ancak yine 2019 yılında Gambit filminin vizyona gireceği ilan edilmiştir. Yine aksilikler yaşanır mı bilinmez ancak Hayranların merakla beklediği Gambit filminde Gambit'i Channing Matthew Tatum canlandıracak. Bu haber Ben de biraz hayal kırıklığı yaşattı çünkü Bence başrol olarak düşünülen Tatum Gambit'in bütün o kendine has özelliklerini yansıtabileceğini düşünmüyorum. Gambit vizyonda ilk gösteren  Taylor Kitsch oynasa dahi karakteri daha iyi yansıtacağını mi düşünmüyor değilim. Aslında Gambit filminin aynı Deadpool gibi bir etkiye oluşturacağının kanaatindeyim. Çünkü Gambit in hayran kitlesi oldukça yüksektir ve diğer X Men karakterlerinin aksine kendine has bir hikaye barındırmaktadır. Tabii bu etkiyi oluşturmak için oyunculuk ve senaryoda, Yönetmenlik ile birlikte oldukça etkili olmalıdır ki başrol olarak açıklanan Tatum'un yukarıda da dediğim gibi Gambit'i yansıtacak bir oyunculuk Sergileyeceğini düşünmüyorum. Umarım beni hayal kırıklığına uğratır.


Channing Matthew Tatum Gambit'i Canlandıracak


Bir Gambit hayranı olarak çıkacak filmi sabırsızlıkla beklemeye başladık ve umarım Gambit'in karakterinin ve hikayesinin net bir şekilde yansıtıldığı güzel bir  X men filmiyle karşılaşırız.