Bu yazı Marvel Infinity War filmine ilişkin spoiler içermektedir.

Marvel'in son filmini Infinity War, çarpıcı ve şaşırtıcı bir sonla bitti. İzleyenler oldukça şaşırtıcı bir final ile karşılaşmış oldu. Kötü karakter Thanos'un başından beri toplamaya çalıştığı 6 adet Taşı, filmin sonunda çeşitli hareketlerle toplamayı başardı ve hedefi olan evrendeki canlıların yarısını yok etme planını parmağını şıklatarak hayata geçirdi. Böylelikle Marvel dünyasındaki karakterleri yarısı toza dönerken yani ölürken, Thanos'un hedefine ulaştığı bir final oldu.

Bu şaşırtıcı ve çarpıcı bir son ile bitmesi, Infinity War filmi ardından 2019'da vizyona girecek Avengers 4 filmi Büyük bir merakla beklentiyi yükseltti ve çok sayıda teori ortaya konmaya başlandı. Marvel evreninde Örümcek Adam bile bir anda ölmüşken, Şimdi ne olacak sorusunu akılları kurcalamaya ve bir sonraki film için teoriler üretilmeye devam edilmektedir.

Son ortaya atılan Reddit teorisine göre Aslında Dr. Strange Thanos'a büyü yaparak oyun oynadı. Yani Thanos Aslında evreni yarısını Yok edemedi. Nasılmı  Çünkü dikkatli izlediyseniz Thanos'un parmağını şıklattıktan sonra eldiveni birden bozulmaktadır. Bunun bir sonraki film için en büyük ipuçlarından biridir.

Neden diyecek olursanız filmin ortalarına gittiğimizde Doktor Strange zaman taşını almak için gelen Thanos'un Sadık hizmetkarı Ebony Maw, Dr. Strange'i işkenceler yaparak Titan'a götürmek istemiş ve Iron Man ve Spiderman tarafından kurtarılmıştır. Maw Stangeden zaman taşını almak için dokunduğunda Thanos'un son sahnedeki gibi elinin yaralandığını kısa sürede olsa görüyoruz. Bu kısa sahne bizi final sahnesinde götüren büyük bir ipucu vermektedir. Acaba Dr Strange de aynı şekilde taşı  Thanos'a verirken büyü yaparak  Thanos'un evrendeki canlıların yarısını  öldürmesini engelledi mi ? Çünkü Strange, Iron Man i toza dönüşmeden önce son sahnede "tek yol buydu" demişti. Ayrıca Thanos'a Iron Man'in hayatı karşılığında böyle önemli bir taşı vermesi, işin altından başka bir oyun olduğunu habercisi bir sahne olduğunu hissettirdi.

Ebony Maw'ın Elinin Yandığı Sahne


Yani Dr Strange Thanos'a zaman taşı Agamotto’nun gözünü nü verirken büyü yapıp iyi yapıp Thanos'un evrendeki canlıların yarısını öldürmesini engellemiş oldu. Strange'nin Thanos'a büyük bir oyun oynadığı ihtimali ön plana çıkmaktadır. Tüm bunlar gerçekleşecek olursa aslında toz olan evrenin yarısını Thanos'un kızı Gamora'yı feda ederek elde ettiği Ruh taşına dışına hapsoldu ve bir sonraki filmde hepsini serbest kalarak geri döneceği Fikri ön plana çıkan bir teori olmaktadır.

Bir sonraki film ile ilgili önemli ipuçları Thanos'un Gamora'nın çocukluğu  ile buluşması ve Gamora'nın tüm bunlara değdi mi sorusu olmuştur. Acaba Thanos pişman olup tüm bunları geri mi döndürecek sorusu akıllara gelmektedir.

Infinity War filmi bitişinin ardından ekrana gelen son sahnede Samuel Jackson abimiz Kaptan Marvel'i çağırmaktadır. Bu da bir sonrakinde Kaptan Marvel'i görecek olduğumuzun işareti olmuştur. Kaptan Marvel çok mu önemli diyenlere çizgi Romanlardan ufak bir Örnek vermek gerekirse, Kaptan Marvel çizgi romanda Thanos'u öldürebilen Ender karakterlerden biridir. Bu da filmin sonunda acaba Thanos'u Thor mu yoksa  Kaptan Marvel mi halledecek çekişmesi ile gösterecektir. Ayrıca Thanos'un İstediğini ele geçirebilecek kudrette oluşunu Infinity War da ortaya konması bizi bir sonraki filmde farklı güç mücadeleleri, yeni savaşları gözler önüne sereceği yani basit bir film olmayacağını tekrar göstermektedir.

Zaten mantıken de Marvel bu kadar karakterin bir anda toz olmasını göze almaz. Çünkü en sevilen çoğu karakter bu senaryoya göre öldü. Örümcek Adam, kara panter gibi efsane karakterler basit bir şekilde ölümü Marvel'nin işine gelmeyecektir. Marvel evreni Eğer bunlardan birini dahi öldürecek olsa onun için muhteşem bir son hazırlayacaktır. Bu da bir sonraki filmde hepsini neredeyse tamamını geri geleceğini mantıken bize söylemektedir.

Thanos'un Elinin Yandığı Sahne

Thanos'un Doctor Strange tarafından büyü yapılarak oyuna getirilmesi ve aslında evrendeki canlıların yarısının ölmeyip ruh taşına hapsolduğu ve bir sonraki filmde hepsinin serbest kalacağı teorisi Şu an için en farklı ve hikaye net giriş atma uygun bir senaryo gibi görünmektedir. Bu durumda Tamam olsun Aslında evrenin yarısını yok etmeyi başaramadı görülmektedir.