Neden İspanyolca öğrenmeliyiz sorusunun cevabı bence çok açıktır. Günümüzde İngilizce zaten olmazsa olmaz bir dildir hem yurtdışı hem de iş dünyası için. Ancak günümüzde artık özellikle iş ve eğitim yaşamında İngilizce haricinde 2. Diller isteniyor. 2. Bir öğrenilecek dil için İspanyolcanın pek çok avantajı vardır.

İspanyolca bilinenin aksine dünya üzerinde en çok konuşulan 3. Dil olup 22 ülkenin resmi dilidir. Dünyada ortalama 380 milyon insan İspanyolca konuşmaktadır. Ayrıca Amerika kıtasının tamamında buna ABD ve Kanada dahil İspanyolca ile çok rahat anlaşabilirsiniz. Amerika kıtasında Brezilya, Kanada ve ABD’nin resmi dilleri İspanyolca olmayıp geri kalan tüm Amerika ülkeleri İspanyolca konuşmaktadır. Ancak Brezilyanın diğer Latin Amerika Ülkeleri ile iç içe geçmesi ve ABD’nin yoğun Latin Amerika ülkelerinden göç alması sebebiyle ABD’de İspanyolca 2. Dil konumundadır ve hayatın içinde pek çok İspanyolca konuşana denk gelebilirsiniz. Her geçen gün dünyada İspanyolcaya artan bir ilgi bulunmaktadır.

İspanyolcanın bu denli çok konuşuluyor olmasının yanı sıra bir başka avantajlı kısmı da yazıldığı gibi okunmasıdır. Evet aynı Türkçemiz gibi İspanyolca da yazıldığı gibi okunan bir dildir. Ayrıca İspanyolca öğrenmenin diğer bir avantajı da dilimize oldukça benzemesidir. Aynı Türkçede ki gibi İspanyolca da şahıslara göre çekimlenir ve İngilizce de ki gibi bizim anlamaya zorlandığımız mantık hataları pek yoktur. İspanya da güzel ülkemiz gibi Akdeniz ülkesi olduğu ve Arapçadan çok etkilendiği için benzer yaşayış ve benzeyen kelimelere sahip olup kafanıza oturması daha kolay olan bir dil olacaktır.

Zaten günümüzde herkes İngilizce biliyor. Bilmiyor denen azdır çünkü herkes İngilizce bildiğini iddia ediyor. Bu sebepten İspanyolca öğrenmek ve konuşmak hem iş hem de eğitim hayatınızda oldukça işinize yarayacaktır. Ayrıca İspanyolca ile dizi, film ve şarkıları anlayabilir daha iyi analiz ederek aldığınız hazzı arttırabilirsiniz.