.

Not : Bu yazı Venom: Zehirli Öfke filmiyle ilgili spoiler içermektedir.

Büyük bir merakla beklediğim Venom filmi vizyona girdikten sonra dün izleme fırsatı buldum ve 3D Türkçe Dublajlı izledim. Aslında orijinal dilde izlemek favorim olmasına rağmen koşullar uymadığı için Türkçe Dublajlı izlemek zorunda kaldım ve bu konuda biraz rahatsız hissettim. Çünkü Venom Karakterini oynayan Tom Hardy’nin o sesinden mahrum kaldım. Bu sebepten pişmanlık içerisinde olduğumu belirtmeliyim. Başlamadan söyleyeyim dublaj işi olmamış çünkü Venom filmine öyle bir dublaj yapılmış ki (herhalde kelimeleri tam oturtmak için) sanki büyün film boyunca Tom Hardy’i sarhoş sanıyorsunuz.

Şimdi filme geçersek Eddie Brok yani Hardy evlenme arifesinde bir araştırmacı gazeteci ve burnunu Yaşam merkezi isimli bir laboratuvar şirketin işlerine sokuyor. Bu şirket tehlikeli insan deneyleri yapıyor ve Ediie sevgilisinin üzerinden bunu ifşa edince işinden ve sevgilisinden oluyor.

Bu şirket uzaydan simbiyotik adı verilen bir canlı türünü roketi ile dünyaya getirirken roket düşüyor ve simbiyotikten biri doğaya kaçıp insana bulaşıyor. Diğer iki simbiyotik ise San Fransisco’da ki araştırma merkezine getiriliyor ve insan ile birleştirme deneyleri yapılıyor. Bu tehlikeli şirketin amacı insan ve simbiyotik’i birleştirip uzayda insanlı yaşam sağlamak.

Herşeyini kaybeden kahramanımız Eddie ise bu işin peşine tekrar düşüyor ve simbiyotik Eddie bulaşınca ezik karakter Eddie, üstün yetenekleri olan canavar Venom’a dönüşüyor. İkisi birlikte tehlikeli şirketi ve başındaki genç ve kötü dahi Carlton Drake’i alt etmeye çalışıyorlar. Ayrıca Eddie, peşindeki polisler ve şirketin kötü adamlarından kurtulmak isterken Venom’u da tanımaya çalışıyor.

Orijinal Venom’u bilen ve o yüzden bu filmi merak eden biri olarak bu sebeplerden hayal kırıklıkları yaşadım. Orijinal Venom karakteri Örümcek adamın düşmanı olup önce uzaydan gelen simbiyotik Peter Parker’e bulaşır ve Parker bundan kendince kurtulunca simbiyotik Düşmanı gazeteci çocuğu bulurdu. Burada Peter Parker ve örümcek adam filmde yok sayılmış . Ayrıca bende bir başka hayal kırıklığı da Venom’da hiç örümcek benzeri özellikler olmaması. Çizgi filminde Venom bileğinin üstü ile ağ atardı ve filmde bunlar göz ardı edilmiş. Bence Spider Man 3 filminde ki Venom daha güzeldi ve doğruydu.

Venom: Zehirli Öfke filmi mantık hataları da çok sayıda var bence. Senaryosu çok oturmamış. Çünkü orijinal Venom’u zaten yansıtmadığı kısmını hiçe sayarsak sadece filmi ele alırsak ilk simbiyotikler insanlar ile deney laboraturında birleştirildiğinde tüm insanlar sırayla ölüyor. Çünkü simbiyotik vücutlarını içten yiyiyor. Yani organ yetmezliği sonucu denekler ölüyor. EddieBrock’a bulaşan simbiyotik ise onu öldürmeyip güçlendiriyor ve bu birden oluyor. Filmde bunun sebebi hiç yer almamış bu konu da büyük bir eksiklik var. Bence Venom’un neden Tom Hardy’i öldürmediği, kısa bir not olarak irdelense olurmuş. Hatta simbiyotik kısa bir süre de olsa Brock’un kız arkadaşı Anne Weying’e de geçiyor ve ona da hiçbirşey olmuyor. Kısacası Uzaylı Simbiyotik Venom, Gazeteci Brock’a bulaşıyor ve insanlığın en büyük korkularından biri hakimiyetin elden gitmesi sonucu ortaya çıkıyor.

Dahası orijinal Venom’u pek hatırlamıyorum ancak Venom kendi ismini kendi koyuyor. Buda bence bir mantık hatası olmuş .Venom biraz psikopat ve aşırı şiddet düşkünü olarak biliyorken filmde bence biraz yumuşamış ve iyi karekter olmuş Venom’u görüyoruz. Aslında Venom oldukça kötü bir karakterdir ve örümcek adamı manipüle edip onu kötü hale getirmiştir. Ancak bu filmde iyi Venom dünyayı kurtarıyor. Bu konuda da büyük mantık hatası var. Venom ilk olarak Brock’a bulaşınca bütün dünyayı yıkacaklarını, daha çok simbiyotik getireceklerini söylüyor. Ancak filmin sonuna doğru nedensiz bir şekilde bu düşüncelerinden vazgeçip kendi komutanını yani kendi türünü yenmeye uğraşıyor. Bu sebepten bence mantık hatası ve biraz zorlama bir düşman seçimi olmuş. Ayrıca VenomBrock’un kız arkadaşına hep iyi davranıyor bu kız ona kötülük yaptığında bile. Bu hususta bence havada kalmış.


Ayrıca söylemem gerekirki filmin 3D sini çok beğenmedim. O kadar derinliği yok gibi keke IMAX çekilseymiş. Ayrıca heybetli ve kaslı olarak bildiğimiz Tom Hardy nedense zayıflamış ve ufalmış gibi göründü. Eddie Brock karakterine hayat veren Tom Hardy, filmdeki karakter gereği biraz ezik bir karakter. E tamam onu anladıkta adamın heybetini neden bitirdiniz yada madem böyle bir karakter oluşturdunuz neden Tom Hardy’i oynattınız? Bu konulardan dolayı açıkçası hayal kırıklığı yaşadım Venom: Zehirli Öfke filmi ile ilgili.  Bence Tom Hardy’i harcamışlar. Ayrıca Venom'un önünde olması gereken örümcek figürüne ne oldu? Bu da benim için büyük bir soru işareti oldu.

Filmin olumlu yanları San Francisco’nun yokuşlu sokaklarında güzel bir manzara ile çekilmiş olması ve sadece aksiyon hissettiğim kovalama sahnesi oldu. Yukarıda da dediğim gibi benim için Venom: Zehirli Öfke hayal kırıklığı olsa da izlemeyin demiyorum. Fena değil özellikle Venom’un gerçekte kim olduğunu bilmiyenler için daha çok zevk alacaklarını düşünüyorum. Ama Venom: Zehirli Öfke filmi ile ilgili büyük beklentiye girmemenizi öneririm.